GRAHOVEC PETRA

Petra Grahovec,  rođena je u Čakovcu gdje i danas živi i rad.  Svoju ljubav prema pisanoj riječi dobila je čitajući knjige, pa se upustila i u pisanje. Njezin  je prvi roman Boje mjeseca koji je napisan na platformi Wattpad, gdje autorica objavljuje sve svoje priče. Veliki je ljubitelj fantazy žarna koji i sama piše.

Do sada je objavila roman Boje mjeseca  dok su priče Put do tebe, Poljubac tame i Dodir vjetra u pripremi te su još uvijek dostupne za čitanje na Wattpad platformi.

changed a profile picture 
Added an album 
Dobro jutro.
Još jedna pročitana 😀
Boje mjeseca - Petra Grahovec
Prije dojma moram napomenuti da nisam ljubiteljica žanra. Iskreno, nikada ne bih posegnula za knjigom s vampirima i čitam ih jedino kada je riječ, kao i u ovom slučaju, o domaćem autoru, odnosno, autorici.
Knjiga me posve iznenadila. Naravno, vampiri su glavni protagonisti, no Petra je u priču unijela emocije i pravu, istinsku ljubav što mi je itekako utjecalo na cjelokupan dojam. Tu je i stil pisanja koji mi je baš legao, kao i kvalitetni opisi kojima Petra ne guši, naprotiv, odmjereno čitatelju dočarava mjesta i radnju.
Ni u jednom trenutku knjiga nije dosadna. Napeta je i kroz priču se nižu zanimljivi događaji koji su me se dojmili te sam i naučila ponešto o samim vampirima 😀 A moram spomenuti i impresivne borbe.
Doista mogu reći da mi se knjiga svidjela i potaknula me na razmišljanje... Možda bih češće trebala posegnuti za žanrom.
Srdačno preporučujem.
Knjigu možete kupiti od autorice.
Sadržaj:
"Zar je baš za njezin osamnaesti rođendan moralo sve krenuti po zlu? Zar je umjesto radosti i veselja morala izgubiti ono najdragocjenije, ono bez čega se ne može živjeti, svoje srce.
Njegova pojava toliko markantna i neodoljiva te jeziva tamna strana njegovog bića, obilježile su je za cijeli njen život, ma što život, za cijelu vječnost.
Ipak je ona Rebeeka Strong pronašla bijeg iz svojih noćnih mora uz svog sina i najbolju prijateljicu Aliu.
Međutim, ne bi to bila sudbina po njenom kroju, da je ledene sive oči i skoro pa savršena pojava Alekseja Nikolajeva Ivanova nisu ponovo vratile u vrtlog bjesomučnih emocija.
Bježeći od njega, nezaustavljivo mu postaje sve bliskija. Dok im breme prošlosti razornom jačinom puše za vratom, hoće li mu zajedničkom borbom i hrabrošću uspjeti uteći i zajedno izgraditi budućnost?
Otkrijte čitajući ovu "krvavo" slasnu romansu."
#4
Božana Čosić- pisac
Added an album 

Odlomak iz priče :

 

Neki nemir prostrujao je mojim tijelom, nervoza. Otresao sam se svih loših misli, pokušavao sam da se umirim. Kameni dvorac prikazao se na čistini. Sam njegov izgled prizazivao je jezu i nelagodu. Produžio sam korak, prije stignem i riješim taj sastanak. Otvorio sam teška drvena vrata i ušao u mračan hladan hodnik. Sva sreća pa znam gdje se nalazi glavna dvorana u kojoj Max dočekuje svoje podanike. Zakucao sam čvrsto na vrata pričekavši dok nisam čuo njegov glas da mi dopušta da uđem.

Evo u cijelosti prenosim svoj prvi interviju u grupi 🥰🥰🥰🥰
kutak
Intervju Petra Grahovec, vjerujem da svi znate tako je ona,i njezinu priču Poljubac tame ❤️😍❤️,a ako još niste počeli čitati, ovo vam je prilika 📖📚😍
 
Petra:Inače još nikad nisam to radila i ovo će mi biti prvi interviju u životu, budi blaga 😊😂
Ja:Naravno draga,ne moraš se bojati,ja sam sva mila i blaga 😂😂😂
Pa da počnemo,prvo bi te molila da se malo predstaviš
Petra:Živim u malom Međimurju na sjeverozapadu Hrvatske i majka sam odraslog mladića te sretno udana. Nakon mnogo pročitanih knjiga, većinom fantazy žarna na nagovor kolegice s posla počela sam pisati. Kako sam veoma puno čitala taj žarn i pročitala skoro sve odlučila sam se taj moj svijet baciti na papir.
Ja:Koliko do sada imaš priča napisanih?
Petra:Za sada imam završene dvije priče Boje mjeseca koja je moj privijenac i Put do tebe. Momentalno sam više posvećena za sada Poljubac tame dok sam Dodir vjetra pauzirala za kasnije.
Ja:Imaš li u planu da štampaš svoje priče?
Petra:Naravno da bi željela da jednom imam neku od svojih priča na polici (životna želja) te se nadam u skorije vrijeme ispuniti tu želju sa Boje mjeseca.
Ja:Želim ti sreću u ispunjavanju te želje❤️Imaš li omiljenoga pisca i tko je?
Petra:Hvala ti ❤️, moja omiljena spisateljica (jedna od mnogih) je Kersley Cole i njezin serijal o nadnaravnim bićima. Mada sam u zadnje vrijeme više bazirana na naše domaće pisce kojima se iskreno divim.
Ja:To je baš trebalo biti moje sljedeće pitanje,čitaš li domaće pisce i tko ti je omiljen?
Petra:Uh teško je izdvojiti nekog od domaćih kada sve rasturaju na ovom polju, od domaćih prvu sam pročitala Drinu a volim ih sve od Inne, Dayane, Verice, Nore... Da ne nabrajam jer zaista imamo veoma kvalitetne spisateljice i spisatelje.
Ja:To se slažem u potpunosti sa tobom,a misliš li da naši pisci nemaju jednak tretman kao i strani kod izdavača?I mislim li da bi se to uopće moglo promijeniti u dogledno vrijeme?
Petra:Mislim da nemaju, da izdavaći uvjek teže nekom razvikanom imenu dok se naši pisci moraju dobro namučiti i truditi da bi izdali svoje priče. Nadam se da če se okrenuti prema domaćim piscima sa ovog područja jer zaista ima materijala za svjetsku popularnost.Jer kad vidim da neka od naših cura ili dečki izdaju svoje knjige osjetom toliku sreću i ponos na njih jer zaista to zaslužuju.
Ja:To se slažem u potpunosti, mogu čak slobodno reći da se neki naši pisci mogu naći na policama rame uz rame sa svjetskim razvikanim piscima.📚📖😍
Voliš li muziku?
Petra:Tako je 😊,, volim muziku jer bez nje bi nam život bio prazan 😊 i uvjek sam okružena njome.
Ja:Slušaš li više stranu ili domaću muziku?
Petra: Doslovno mogu slušati sve, zavisi od društva jer sam veoma društvena osoba, mada prakticiram više stranu glazbu.
Ja:Imaš li kakv hobi,osim pisanja naravno?
Petra:Uz posao i pisanje obožavam peći kolaće i torte (vidi se po meni 😂😂) te imam maleni vrt koji je moja antistres terapija kada mi se ponekad nakupi svega od ovog užurbanog života.
Ja:Divno,i ja volim jako peći kolače i torte ❤️🍰🧁
Tko ti je najveća inspiracija za sve što radiš u životu?
Petra:Najveća inspiracija mi je moja obitelj iz nje crpim snagu, ljubav i sve ono što jedna žena treba. Ako su oni uz mene sve je moguće u životu postići i nema te prepreke koju ne bih mogla proći.
Ja:To se slažem u potpunosti sa tobom ❤️
Ajmo se sada malo vratiti na tvoje priče, možeš li ukratko reći radnju svoje priče Boje mjeseca?
Petra:Boje mjeseca je priča o Rebeki koja cijeli svoj život traga za savršenom ljubavlju i svoj život posvetila jedinom sinu u njezin život poput vihora ulazi Aleksej. Zgodan i moćan, oko njega ta magična aura opasnosti koja je privlaći sve bliže njemu. I kada napokon pomisle da ih je sudbina spojila ona se poigrala njima i naučila ih da je za sve vrijedno u životu potrebno se i boriti.
Ja:Može li se ta priča još uvijek pročitati na Wattu?
Petra:Sve moje priče dostupne su na Wattpad platformi.S time da je Boje mjeseca dostupna i na Inkit platformi također. Nju sam jedinu u cijelosti tamo postavila.
Ja:Super,a sada malo o najnovijoj priči Poljubac tame?
Petra:Poljubac tame je nastavak na Boje mjeseca mada može da bude i zasebna. Ovo je priča o Anastaziji, Aleksejevoj sestri. Rođenim vampirima Anastaziji i Konstantinu. Kroz njihov vijek postojanja ljubav ih je u više navrata spajala ali nikad na onaj sudbinski način u vjećnosti sve do trenutka kada je Anastazija digla ruke od njega i pokušala živjeti svojim životom. Sudbina se poigrala njima i spojila ih te pred njih bacila izazove koji se ne preskaču lako. Jer za ljubav je ipak potrebno dvoje. Hoće li Anastazija ipak slomiti Konstantinovu hladnoću i ponos koji se isprijećio između njih saznajte u priči.
Ja:Ovo mi se jako sviđa,i bacam se na čitanje čim završim knjige za izazov ❤️
Nažalost ne stignem toliko čitati koliko bi htjela uz grupe i svakodnevni život 🙄
Od kuda crpiš inspiraciju za svoje priče?
Petra:Inspiracija mi dolazi svakodnevno iz sitnica koje me okružuju ponekad pjesma, serija ili film.Kad me pukne zabilježim natuknice u telefon te kad sjednem pisati da to ide glatko.
Ja:Namjeravaš li pisati i nastavak Poljupca tame ili će to biti cjelovita priča?
Petra:Poljubac tame bit će knjiga za sebe bez nastavka priče o njima ali u svakom slučaju ima dosta likova u obje priče koji zaslužuju svoj dio ali o tom potom, za sada ne planiram ništa takvo.
Ja:Rekla si da si veliki ljubitelj fantasy žanra,čitaš li i ostale žanrove?
Petra:volim čitati sve ljubavne tematike od povijesnih do erotskih, poneki triler i dramu dok horore izbjegavam i velikom luku zbog straha 😂😂😂😂, ako su filmovi opasni koliko su tek knjige opasne.
Ja:volim čitati sve ljubavne tematike od povijesnih do erotskih, poneki triler i dramu dok horore izbjegavam i velikom luku zbog straha 😂😂😂😂, ako su filmovi opasni koliko su tek knjige opasne.
Ja: Ma i nisu toliko 😂😂
Ko ti je omiljen pisac/spisateljica ljubavnih romana?
Petra:Vjeruj mi,, nama sa bujnom maštom jesu 😂, volim se vraćati Kersley Cole i Lisa Kleypas ali ima ih puno više da bi sad nekog mogla izdvojiti.
Ja:Slažem se,ja doslovno prolazim sve sa likovima, zato već dugo nisam čitala hororre 😁
Petra:Uh vjerujem, rijetko kad ne ispustim suze dok čitam a znam se i pošteno posvađati s njima 😂😂 toliko se uživim u priču.
Ja:I sama sam takva i danas sam se prepirala sa Princezom od pepela 😂😂😂
Ajmo sada malo škakljivije pitanje😁 Šta misliš o spominjanju sexa na svakom koraku,smeta li te to ili si slobodnoumna?
Petra:Mislim da sam slobodnoumna , ne smeta me. Više me smeta kada je u priči svaka druga riječ prostota ili prezasićenost teksta seksom, volim pročitati erotski roman ali sa dobrom pričom da nije sve samo i scenama s sexsom.
Ja:To se slažem sa tobom 😊 a smetaju li te one tvz. "svetice" koje se groze na sam spomen riječi sex,i jesi li se susretala sa takvima?
Petra:Za sada se nisam sa tim susretala, ja se više u svojim pričama baziram na osjećaje, da ima sexsa ima (pa vampiri su) ali meni su više bitniji osjećaji i kroz njih pokušavam dočarati ono bitno.Srž koja veže dva glavna lika.
Ja: Tvoja poruka svim mladim piscima koji već pišu,ali i i onima koji se još nisu odlučili na taj korak,ali imaju želju?
Petra:Poruka mladim piscima, nikad ne odustajte od svojih snova bez obzira na kritike i na pakosti jer ako volite pisati tada se trud isplati. I ja sam ponekad posustajala ali ovdje ima toliko divnih osoba uz sve moje čitatelje koji su mi vjetar u leđa i gurale me sve dalje i dalje, ne libite se pitati za savjete jer sve ove divne žene u grupi pomažu jedna drugoj. Svi smo mi ovdje jedna velika obitelj spremna pomoći. ❤️
Ja:Hvala ti draga na vremenu koje si odvojila za mene,a ja ti želim svu sreću u daljnjem radu i svakako u ostvarivanju svojih želja ❤️
Petra:Hvala tebi što si mi dala priliku da predstavim sebe i svoje priče i nadam se da te nisam namučila 😊Ipak je ovo moj prvi interviju u životu 😉🙄🥰🥰🥰
Ja:Ma kakvi namučila,bila si odlična i odlično društvo ❤️❤️❤️
Petra:Radiš odličan posao i iskreno ti se divim.
Ja:Hvala ti mila, mnogo mi to znači,jer jako volim naše grupe i divne ljude koje sam putem istih upoznala ❤️
Petra:Iskreno,, admini svih grupa na facebooku su ogroman vjetar u leđa za nas amatere koji se još uvjek tražimo u pisanju i pokušavamo naše misli nabacati na papir, koju podršku mi imamo od admina to je nevjerovatno i zato ja sve vas admine poštujem jer uložite ogroman trud i svoje vrijeme u nas. ❤️
Ja:Mislim da će se svi složiti da sve to radimo zbog ljubavi prema pisanoj riječi,a i vi članovi nam dajete podršku i ogroman vjetar u leđa ❤️❤️❤️
Petra:Kao što sam rekla, jedna velika obitelj 😊❤️Još jednom puno hvala na odvojenom vremenu❤️❤️❤️
Ja: Upravo tako ❤️😍 I hvala tebi mila moja 💖 uživaj ❤️❤️
Petra:Također želim ugodan ostatak dana ❤️❤️❤️😘🥰
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Post title:
Moj prvi interviju na stranci facebook Miris knjige
Added an album 

Zar je baš za njen osamnaesti rođendan moralo sve krenuti po zlu ? Zar je umjesto radosti i veselja morala izgubiti ono najdragocjenije, ono bez čega se ne može živjeti, svoje srce. Njegova pojava toliko markantna i neodoljiva te jeziva tamna strana njegovog bića, obilježile su je za cijeli njen život, ma što život, za cijelu vječnost. Ipak je ona Rebeeka Strong pronašla bijeg iz svojih noćnih mora uz svoga sina i najbolju prijateljicu Aliu. Međutim ne bi to bila sudbina po njenom kroju, da je ledene sive oči i skoro pa savršena pojava Alekseja Nikolajeva Ivanova nisu ponovo vratile u vrtlog bjesomučnih emocija. Bježeći od njega, nezaustavljivo mu postaje sve bliskija. Dok im breme prošlosti razornom jačinom puše za vratom, da li će mu zajedničkom borbom i hrabrošću uspjeti uteći i zajedno izgraditi budućnost ? Otkrijte čitajući ovu „krvavo“ slasnu romansu.

Info
Your art:
Literary art
Instagram:
petra_grahovec
Facebook :
Petra Grahovec
Country:
Croatia
Gender:
Woman
Age:
42
Full Name:
GRAHOVEC PETRA
My Albums

Osvrt - Boje mjeseca - Božana Čosić- pisac

Dobro jutro. Još jedna pročitana Boje mjeseca - Petra Grahovec Prije dojma moram napomenuti da nisam ljubiteljica žanra. Iskreno, nikada ne bih posegnula za knjigom s vampirima i čitam ih jedino kada je riječ, kao i u ovom slučaju, o domaćem autoru, odnosno, autorici. Knjiga me posve iznenadila. Naravno, vampiri su glavni protagonisti, no Petra je u priču unijela emocije i pravu, istinsku ljubav što mi je itekako utjecalo na cjelokupan dojam. Tu je i stil pisanja koji mi je baš legao, kao i kvalitetni opisi kojima Petra ne guši, naprotiv, odmjereno čitatelju dočarava mjesta i radnju. Ni u jednom trenutku knjiga nije dosadna. Napeta je i kroz priču se nižu zanimljivi događaji koji su me se dojmili te sam i naučila ponešto o samim vampirima A moram spomenuti i impresivne borbe. Doista mogu reći da mi se knjiga svidjela i potaknula me na razmišljanje... Možda bih češće trebala pos

Vruća krv vuka

Odlomak iz priče :   Neki nemir prostrujao je mojim tijelom, nervoza. Otresao sam se svih loših misli, pokušavao sam da se umirim. Kameni dvorac prikazao se na čistini. Sam njegov izgled prizazivao je jezu i nelagodu. Produžio sam korak, prije stignem i riješim taj sastanak. Otvorio sam teška drvena vrata i ušao u mračan hladan hodnik. Sva sreća pa znam gdje se nalazi glavna dvorana u kojoj Max dočekuje svoje podanike. Zakucao sam čvrsto na vrata pričekavši dok nisam čuo njegov glas da mi dopušta da uđem.

Boje mjeseca

Zar je baš za njen osamnaesti rođendan moralo sve krenuti po zlu ? Zar je umjesto radosti i veselja morala izgubiti ono najdragocjenije, ono bez čega se ne može živjeti, svoje srce. Njegova pojava toliko markantna i neodoljiva te jeziva tamna strana njegovog bića, obilježile su je za cijeli njen život, ma što život, za cijelu vječnost. Ipak je ona Rebeeka Strong pronašla bijeg iz svojih noćnih mora uz svoga sina i najbolju prijateljicu Aliu. Međutim ne bi to bila sudbina po njenom kroju, da je ledene sive oči i skoro pa savršena pojava Alekseja Nikolajeva Ivanova nisu ponovo vratile u vrtlog bjesomučnih emocija. Bježeći od njega, nezaustavljivo mu postaje sve bliskija. Dok im breme prošlosti razornom jačinom puše za vratom, da li će mu zajedničkom borbom i hrabrošću uspjeti uteći i zajedno izgraditi budućnost ? Otkrijte čitajući ovu „krvavo“ slasnu romansu.