Matea Užarević

Moje ime je Matea Užarević imam 26 godina  i dolazim iz Osijeka.. Tu sam se utaborila 😅

Moja velika ljubav i strast je fotografiranje.  Kao djetetu od 10 godina u ruke mi je došao stari Zenit fotoaparat, koji tada nisam znala koristiti, ali sam uvijek voljela gledati kroz njegovo tražilo sve ono što me okružuje I moram priznati da je dodavao jednu posebnu notu ovom svijetu. Pomoću njega i dječjeg maštanja mogla sam uronuti u jedan potpuno novi svijet koji poznaju samo moje  srce i oko . I tek nakon nekih 6,7 godina kao srednjoškolka sam prvu puta stavila film u njega (tj. teta prodavačica 😁) I moje prve fotografije ikada  snimljene  bile su moje najbolje prijateljice, koja sjedi na klupi kod katedrale, a sunčeve zrake joj obasjavaju lice i predivan osmijeh. Kako li je samo taj prizor djelovao kroz objektiv.,ohh. Tako čarobno, a tek osjećaj. Koju samo euforiju stvara. Tako je moja ljubav rasla sve više, tako oslobađam sve svoje strahove, nesigurnosti. Tom ljubavlju pokušavam prenijeti jedan novi drugačiji, dublji svijet. 

Malim, sporim koracima koračam, ali sigurnim. 

Lovac na životna blaga ( trenutke koje život daje, a objektiv ovjekovječi) 

Matea Užarević
 changed an album 

Ponešto iz arhive. 

Ponekad poželjno istražiti nešto novo, svijet oko sebe... Upoznati nove ljude , a često zaboravimo pogledati unutar sebe, malo sebe istražiti. Isto tako na silu pokušavam fotkati, ali nešto ne ide u zadnje vrijeme, pa se sjetim dobre stare arhive. 

+1
Matea Užarević
 changed an album 
Matea Užarević
 changed a profile picture 

Tijekom zadnjih par godina mnogo puta sam razmišljala da si napišem negdje u svoj dnevnik, dnevnik nekakvih želja i planova kao natuknicu gdje se vidim za 5, 10,20 god. I uvijek sam si nekako postavljala to nekakvo ajmo reći "ograničenje". Ma daj, šta ćeš si to pisati, tak - tak niš od toga. I slično. Umjesto da si napišem na ljepljive papiriće i obljepim ih po cijelom stanu. Da si dopustim da me ta želja vodi na putu ka ostvarenja vlastitih želja. Možda ova cijela godina i stvar sa koronom i nije tako loša. Osim što je cijela godina užasno brzo proletjela, puno toga što je bilo u planu je ispalo iz plana. A ja, ja sam se do sada najviše aktivirala po pitanju fotografiranja i donjela mi je tako puno lijepih stvari koje su me samo pogurale naprijed. A gdje se vidim.. Nije bitno dali je to za 10,20 godina. Vidim se kako prenosim svijetu oko sebe svijet koji je oko nas. Vidim se kako prenosim druge kulture. Različitosti i ljepote koje se kriju na svakom koraku. A između svega toga,živjeti negdje u kamenoj kući pored oceana. U kući oko koje raste začinsko bilje, u kući u kojoj vječno miriše biskvit i vanilija. U kući u kojoj je obraz vječno uprljan od brašna. U kući u kojoj ne prestaje smijeh i ne manjka mašta. 📸📸

U svakom slučaju je donjela dobro.

Let it be Christmas everywhere
With the gold and the silver, the green and the red
Christmas everywhere
In the smiles of all children asleep in their beds
In the eyes of young babies their first fallen snow
Elderlys' memories that never grow old
Let it be Christmas everywhere
Info
Your art:
Photography
Instagram:
mateaphotography2
Country:
Croatia
Full Name:
Matea Užarević
My Albums

Zima

Arhiva

Ponešto iz arhive.  Ponekad poželjno istražiti nešto novo, svijet oko sebe... Upoznati nove ljude , a često zaboravimo pogledati unutar sebe, malo sebe istražiti. Isto tako na silu pokušavam fotkati, ali nešto ne ide u zadnje vrijeme, pa se sjetim dobre stare arhive. 

Ljepi sunčani dani

Lakoća

Portreti I pokoji autoportret

Najljepše vrijeme godine.