Dani knjiga na Vijugi - 2021

O aktivnosti

Možemo bez ikakvog dvoumljenja reći da je život bez čitanja i knjiga, život bez mašte i snova, pa smo tako i mi odlučili posebno obilježiti u sklopu Dana knjige na Vijugi.

Dane knjige započeli smo online video promocijom fantasy romana "Kraljevstvo nade" književnika i Vijugina ambasadora Eric Johansson , a nakon toga nastavljamo s radovima naših umjetnika na temu same knjige, bilo da su oni u obliku slike, crteža, pjesme ili pak fotografije.

Ispod teksta možete vidjeti neke od njih te pružiti podršku našim umjetnicima dijeljenjem, lajkanjem i komentiranjem njihovih kreativnih djela, na taj način podupirući jedni druge. Radovi su zaista raznovrsni i veoma kreativni - od crteža sove okružene knjigama u crno-bijeloj tehnici, prikaza džepnog sata i stare knjige tehnikom ugljena, umjetničke fotografije u obliku autoportreta s knjigom pa sve do zgodne karikature slona koji čita knjigu sjena.

 

Svako ovo djelo na svoj način obilježava i ističe ljubav prema knjizi, književnosti i čitanju, a mi vas pozivamo da povodom narednih Dana knjige na Vijugi slobodno objavljujete svoje umjetničke radove u bilo kojem obliku, a vezane za knjigu i čitanje, te da nastavite podržavati naše umjetnike i njihov stvaralački rad, a možete povodom ovih dana i obradovati voljenu osobu, bližnjega ili pak sebe kupnjom neke zanimljive knjige ili pak njenom posudbom u lokalnoj knjižnici :) 

Tekst: Eric Johansson 
Izbor radova Vijuga 

Izabrani radovi

×

Blagojevic Marija
 Anita Janković
 Branko Jović Fotograf
Marija Lakićević
 Exponart_
Marin_Art